user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Christian Nielsen – Infrastipendiat 2021

Foto: Fredrik Nielsen

2021 års infrastipendiat har nu korats och det var Christian Nielsen, vd och ägare på Oscarssons Mark & Entreprenad AB, som fick ta emot priset under Stora Infradagen 2022. Christian har varit anställd på företaget sedan 2007 och mottot har alltid varit att "se möjligheterna, inte problemen".

Motiveringen från juryn löd:

"Ditt företag bygger på en helt egen idé och ligger långt fram i användandet av digital teknik som håller på att revolutionera hela synen på vad ett entreprenadföretag egentligen är. Du är en väldigt klok och jordnära företagare som är självgående och som har förstått att flyktingvågen i Sverige inte är ett problem utan en källa till kompetent arbetskraft.

Den digitala tekniken används fullt ut, där den tillför nytta i bolaget. GPS-system finns på samtliga maskiner och ritningsunderlag överförs digitalt. Du har identifierat affärsmöjligheter för bolaget genom att positionera dig som totalentreprenör av mark- och anläggningstjänster mot ett antal identifierade byggbolag. Kompetens att leverera allt inom området var ett viktigt strategiskt ställningstagande. Företaget är väldigt marknadsorienterat och utför jobb till både privata, offentliga och stora byggentreprenörer, samt erbjuder totalentreprenader vilket är en kunskap och kapacitet som man värderar högt."

Vi ringde upp Christian och ställde några frågor. 

Vad betyder Infrastipendiet för dig som företagare?

– Det är fantastiskt kul! Det blir en bekräftelse på att det man gör är något bra och att branschen uppmärksammar det.

Vad hoppas du få se för utveckling i branschen framöver?

– Jag hoppas att alla beställare kommer ställa högre krav när det kommer till moderna maskiner och moderna ledningssystem. Ska bli väldigt intressant att se hur de löser framtidens maskiner med de problemen vi ser idag.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Jag jobbar som vd och äger bolaget. Väljer vilka projekt vi ska satsa på och sköter upphandlingarna. Är sedan med och projekterar klart projektet vi har fått. När vi jobbar i samverkansform är det projektering från första linjen till färdigt projekt och när vi är totalentreprenör är det oftast från granskningshandling till bygghandling. Jag ser till så vi har rätt resurser och en modern maskinpark och jag stöttar mina platschefer och jobbar med mycket strategiska frågor.

Vad skulle du vilja säga till någon som är ny företagare i branschen?

– Jag tror man ska vara hungrig och ödmjuk. Sedan är det viktigt att vara levnadsglad och inte glömma att ha kul på vägen. Se även till att ta betalt för det du utför och omge dig med bra människor.

Se när Christian tar emot priset på Stora Infradagen 2022

Vi säger grattis till 2021 års infrastipendiat Christian Nielsen! 

Publicerad den 28 januari 2022