user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Infrastipendiet

De senaste stipendiaterna: bröderna Mikael och Andreas Isaksson. Foto: Isakssons Markteknik AB/Ryno Quantz

För att uppmuntra fortsatt utveckling i branschen har Maskinentreprenörerna instiftat Infrastipendiet. Det ska stimulera unga, kreativa maskinentreprenörer att fortsätta vara ambassadörer för branschen.

Bakom Infrastipendiet står ME och ME:s Framtidsforum. Stipendiet är på 30 000 kronor, och är ett personligt pris till vinnaren. Infrastipendiet delas ut på Stora Infradagen i januari varje år.

Årets nominering stängd

Nomineringen till 2023 års Infrastipendium stängde 30 november. Vinnaren presenteras på Stora Infradagen 25–26 januari nästa år.

Vad betyder Infrastipendiet?

Att få äran att ta emot ME:s Infrastipendium är stort. För stipendiaten betyder det inte bara pengar, utan också en hjälp i den fortsatta karriären. Tidigare stipendiater berättar att Infrastipendiet framför allt är ett kvitto på att man gör något bra och är på rätt väg. Det blir ett sätt att visa att man är en uppskattad leverantör till branschens kunder, och kanske också en attraktiv arbetsgivare.

Kriterier

Alla entreprenörer som är medlemmar i ME och är under 40 år kan nomineras till Infrastipendiet. När vinnaren ska utses är det några kriterier som juryn tittar lite extra på:

Kreativitet och innovation

Vinnaren kan vara någon som visat kreativitet på ett företagsamt sätt, exempelvis genom att ha använt sig av ny teknik, eller utvecklat befintlig. Man kan också ha introducerat en ny produkt eller utvecklat nya arbetsmetoder. Nytänkande premieras!

Hållbarhet ur tre perspektiv

Här tittar juryn på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Det kan vara någon som är redo att ställa om till fossilfritt eller elektriskt. Det kan också handla om någon som jobbar aktivt med mångfald eller arbetsmiljö. Ett annat exempel är någon som återinvesterar i företaget på ett ekonomiskt hållbart vis.

Ambassadör för branschen

Infrastipendiaten får gärna vara någon som är en god förebild för andra företagare. Man måste ha långsiktiga ambitioner med sitt företag, och kunna fungera som en ansvarstagande och inspirerande ambassadör för branschen.

Infrastipendiet 2023 gick till Isakssons Markteknik AB

Det blev bröderna Andreas och Mikael Isaksson på Isakssons Markteknik AB som fick ta emot Infrastipendiet 2023.

Läs en intervju med Andreas Isaksson

Uppdaterad den 13 november 2023

Intervjuer med våra tidigare stipendiater

Mikael och Andreas Isaksson_Isakssons Markteknik AB_848x363.jpg

Möt Andreas och Mikael Isaksson

Nu har vinnaren av fjolårets Infrastipendium utsetts. Det blev Kalix-bröderna Andreas och Mikael Isaksson och deras företag Isakssons Markteknik AB som fick ta emot det ärofyllda priset på Stora Infradagen 2023.

Läs mer om 2022 års stipendiat

christianNielsen-infrastipendiat-848x363.jpg.jpg

Möt Christian Nielsen

2021 års infrastipendiat har nu korats och det var Christian Nielsen, vd och ägare på Oscarssons Mark & Entreprenad AB, som fick ta emot priset under Stora Infradagen 2022. Christian har varit anställd på företaget sedan 2007 och mottot har alltid varit att "se möjligheterna, inte problemen."

Läs mer om 2021 års stipendiat

JohanJanssonInfrastipendiet848x363.jpg

Möt Johan Jansson

"Det känns som att vi har tagit rivningsarbete till en helt ny nivå när det gäller både planering och genomförande."

Läs mer om 2020 års stipendiat