user comment tag cross image youtube-play hammer bullhorn word document pdf document mail sign-out

Appen Säkerhetscenter

I den kostnadsfria appen Säkerhetscenter kan du snabbt anmäla brott mot ditt företag och ta del av flera andra smarta och lättanvända funktioner. Så här gör du för att ladda ner ME-versionen av appen.

Maskinentreprenörer är i hög utsträckning drabbade av brott. Det visar bland annat ME:s regelbundna stöldrapporter.

Svensk Handel (en av våra systerorganisationer inom Svenskt Näringsliv) har sedan 2018 en välanvänd app som hjälper företagare att anmäla brott. Vi har tagit fram en ME-version av appen, för dig som medlem. Här är några fördelar:

Snabb anmälan

I Säkerhetscenter kan du på bara några minuter anmäla ett brott du som företagare utsatts för. Du slipper den långa väntetiden hos polisens telefonnummer 114 14.

Du kan också ta del av varningar om pågående brottslighet, bedrägerier och bluffakturor. Dessutom kan du samverka i grupper med din omgivning. I appen finns också tips och råd.

Varningslistan

Svensk Handels Varningslista varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Varningslistan finns lättillgänglig i appen.

Bättre statistik

Genom att göra det lättare att anmäla brott minskar mörkertalet och statistiken blir bättre. Polisen får ett bättre underlag för att prioritera brott mot företag. Dessutom får ME större möjligheter att bedriva tuff opinionsbildning för att säkerställa att frågan tas på allvar.

Det är viktigt att du anmäler alla brott du som företagare råkar ut för!

Ladda ner ME-versionen av appen gratis

Appen är kostnadsfri för alla företag och finns att ladda ner på de vanliga ställena. Observera att du behöver skriva in en kod för att få just ME-versionen och inte grundversionen av appen. Följ dessa steg.

Ladda ner appen:

  1. Öppna App Store (för iPhone) eller Google Play (för Android) och sök på Säkerhetscenter. Tryck på Installera.
  2. Öppna appen Säkerhetscenter och tryck på Skapa konto/Logga in.
  3. Tryck på Skapa konto (längst upp) och fyll i de uppgifter som efterfrågas. I fältet Tillhörighetskod behöver du skriva in tillhörighetskoden ME.

Om du redan har skapat ett konto i appen:

  1. Öppna appen och klicka på Hem längst ner till vänster.
  2. Klicka på kugghjulet längst upp till höger och sedan Mina uppgifter.
  3. Fyll i tillhörighetskoden ME och klicka på Spara ändringar.

Ladda ner appen för iPhone i App Store

Ladda ner appen för Android i Google Play

Uppdaterad den 20 juni 2024

Har du frågor?

Kontakta vår rådgivning på 010-256 99 99, vardagar 8-16. Eller mejla oss på radgivning@me.se. Skriv organisationsnummer i ämnesraden för snabb service!